Ballendeken: een hulp om te kalmeren

Ballendeken: een hulp om te kalmeren

Berichtdoor Moderator » zo 16 maart 2014 17:39

Protac Ball Blanket/ ballendeken/ verzwaringsdeken

Kinderen vinden het leuk om met de ballendeken te spelen.
Zij kunnen zich eronder verstoppen, of een kind kan de Ball Blanket om zich heen wikkelen. De stimulerende werking van de ballen heeft een kalmerende werking op het kind en vergroot de aandacht. Een beter concentratie vermogen zorgt voor verbetering van motorische training en leerprocessen.

Volwassenen en ouderen kunnen de Ball Blanket op een gelijke manier gebruiken als kinderen. Het helpt het lichaam tot rust te komen en verbetert het lichaamsgevoel. Hierdoor kan je makkelijker inslapen/ doorslapen, lichamelijke en psychische onrust/stress verminderen en in veel gevallen worden vormen van fixatie afgebouwd.

Het Protac Ball Blanket kan gebruikt worden bij o.a.:
ADHD, Anorexia, Angst, CVA, Ataxie, Autisme, Hersenbeschadiging, Concentratie problemen, Doof en Blindheid, Depressiviteit, Dementie, Huntington, Hyperactiviteit, Multiple Sclerose, Pijn, Parkinson, Psychoses, Schizofrenie, Verstoorde sensorische integratie, Slaap problemen, Spasticiteit, Stress, Gevoelstoornissen, Gilles de la Tourette, ect.

Een hulp om te kalmeren en de zintuigen te stimuleren

De Protac Ball Blanket stimuleert het sensorische systeem en draagt bij in het creëren van een beter lichamelijk welzijn. De Protac Ball Blanket is ontworpen op de basistheorie van sensorische integratie van de ergotherapeut en psycholoog A. Jean Ayres. De Protac Ball Blanket is voorzien van een medisch CE-merk en is een erkend hulpmiddel bij de behandeling van slaapproblemen en motorische en psychische onrust bij kinderen, volwassenen en ouderen.

De Protac Ball Blanket is werkzaam door het gewicht van de losse ballen die druk geven op drukpunten van het lichaam, waarbij zowel de gewaarwording van aanraking (oppervlakkige sensibiliteit) als de gewaarwording van spieren en gewrichten (diepe sensibiliteit) worden gestimuleerd. De oefening van deze druk zorgt voor meer vertrouwen. Daarom geeft de Protac Ball Blanket een kalmerende werking. De Protac Ball Blanket is onderverdeel in 3 lijnen; Classic, Flexible en Calm.http://www.sarkow.nl/product/protac-ball-blanket/
Moderator
 
Berichten: 39
Geregistreerd: ma 09 sep 2013 18:39

Keer terug naar Tips

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron