Geschikte school voor Simon

Geschikte school voor Simon

Berichtdoor Jan Jaap Thijs » za 23 aug 2014 11:53

Beste mensen,

De vraag die ik heel graag zou willen voorleggen gaat over een geschikte school. Om Simon (8 jaar) zo lang mogelijk thuis te kunnen laten wonen, zijn we op zoek naar een nieuwe, ruimere woning. Omdat we in onze eigen woonomgeving (Bunnik, regio Utrecht) geen beschikbare woning kunnen vinden die wij ook kunnen betalen, hebben we uiteindelijk ons zoekgebied maar vergroot. In verband met werk en dergelijke zou de regio Zutphen-Deventer-Dieren een optie kunnen zijn, waar de woningen veel betaalbaarder zijn ten opzichte van onze regio en wat goed te combineren lijkt met de ‘rest’ van ons leven. Het zou een hele impact hebben, maar als we de situatie voor ons en Simon daar thuis een extra positieve impuls kunnen geven, hebben we dat er voor over.
Voor ons is echter de vraag: hoe vinden we een geschikte school. Over Simon’s huidige school (de Rafaëlschool in Utrecht, ZMLK) zijn we zeer te spreken, en het gaat daar ook heel goed met Simon. We hebben in de loop van de jaren ook veel verhalen gehoord van SMS’ers waar het juist op school mis ging. Dus hoe komen we erachter of we een school treffen die net zo goed met het specifieke syndroom om kan gaan als nu in Utrecht?

Een concrete vraag die ik dus aan ouders zou willen stellen: is er iemand met positieve (of juist minder positieve) recente ervaringen met scholen in de regio Zutphen-Deventer-Dieren (of misschien wel breder in het oosten van het land)? Of heeft iemand tips hoe we erachter kunnen komen of een school geschikt zou kunnen zijn?

Dank alvast voor jullie reacties, via dit forum of rechtstreeks!

Selma en Jan Jaap Thijs
jjthijs@hetnet.nl of 06 51174183
Jan Jaap Thijs
 
Berichten: 1
Geregistreerd: za 23 aug 2014 11:50

Keer terug naar School/werk/dagbesteding

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron