Portret Milou

  • Geboortedatum: maart 2010

Dit is Milou, bijna 5 en een echte kleuter die van prinsessen en “meiden dingen” houdt. Toen Milou 2,5 jaar oud was kreeg zij na een traject van ongeveer één jaar de diagnose SMs. We schrokken heel erg van dit nieuws maar puzzelstukjes vielen wèl op hun plaats. Zo was Milou tijdens de zwangerschap zeer rustig en als baby lag ze de meeste tijd van de dag te slapen. Milou was altijd tevreden en ging gemakkelijk overal mee naar toe, een heerlijke babytijd dus!

Milou is (na de diagnose) gewoon op het reguliere kinderdagverblijf gebleven. In haar eigen vertrouwde omgeving met “ normale” kinderen waarvan ze veel kon leren. Wèl kreeg Milou ambulante begeleiding vanuit het Medisch kinderdagverblijf op de drie ochtenden van haar verblijf. Greetje, haar ambulant begeleidster, werkte met Milou volgens “kleine stapjes” (een early intervention- programma). Het verloop op het kinderdagverblijf ging zo goed dat er al snel gedacht werd aan het reguliere basisonderwijs. Deze stap was voor ons als ouder vele malen groter dan voor Milou zelf. Het gaat hartstikke goed! Milou kan goed meekomen met haar klasgenootjes en beleeft veel plezier op school. Ook hier merken we dat zij grote sprongen maakt.

Preventief zetten we ook zo veel mogelijk in. Zo hebben we o.a. Cor Reusen en Cor Mastwijk geconsulteerd en heeft Milou een traject spelbegeleiding gevolgd. De tips hieruit passen we direct toe en we zien resultaat. Het investeren in Milou kost meer tijd en energie dan bij haar broertje Jort, maar het levert zo veel op! Het moeilijk verstaanbaar gedrag waarmee kinderen met SMs bekend staan, zien wij niet terug bij Milou. Milou is dol op paarden. Twee keer per week gaat zij naar de manege waar ze, met het paard als co-therapeut, logopedie krijgt. Vorig jaar januari is zij begonnen en sprak toen enkele losse woorden. Haar woordenschat breidde zich al snel uit en inmiddels spreekt Milou regelmatig met 5- woordzinnen. Een prettige bijkomstigheid van het paardrijden is dat de bekkenbodemspieren (onbewust) getraind worden en dus de mijlpaal “zindelijk” snel bereikt werd. Daarnaast is paardrijden een van dè manieren om sensomotorische integratie te verbeteren.

Naast het paardrijden zijn Milou haar favoriete bezigheden: Spelen met haar broertje Jort (2), cakejes bakken en versieren met mama, stoeien met papa, dansen op muziek en zwemmen. Regelmatig maken we uitjes met het gezin. Hier kan Milou ook ontzettend van genieten. Het sprookjesbos in de Efteling is één van haar favorieten, maar ook een bezoek aan Euro Disney vond Milou geweldig!

Milou is een echte levensgenieter! We zijn super trots en dol op ons lieve kleine meisje!

Milou is Milou!